Wie zijn Claude Van Houtte & Annie Crokaert?

Claude Van Houtte werd in 1937 geboren in Sint-Michiels bij Brugge. In 1946 verhuisde de familie naar Antwerpen.
In 1947 was hij in het internaat te Sint-Niklaas. Daar volgde hij avondlessen in Kalligrafie. Hij versierde de schoolschriften met gotisch schrift en ecoline.

In 1952 werd hij leerjongen bij de Antwerpse fotogravure Vergouts. Het is hier dat hij ervaringen opdeed met penselen en etsen van zink en koperplaten als leerling similist (halftoon etser). Een jaar later kon hij een fiets aanschaffen, en ging weer naar school, hij koos voor het instituut Denayer te Mechelen (TSM). Bijna dagelijks reed hij de 52km van zijn toenmalige woonplaats te Antwerpen-Linkeroever naar Mechelen en terug. De aanleg voor tekenen kwam goed van pas. Hij behaalde het diploma van technicus.

In 1959 huwde hij met Annie Crokaert. Hun eerste woonplaats was in Hoevenen. Er zouden drie kinderen komen: Catharina, Bart en Regine. Hij begon zijn loopbaan bij een studiebureel en importfirma, hij deed opmetingen, ontwierp fabrieken en maakte de plannen en lay-outs voor de klei-industrie.

In 1981 startte hij de lessen aan de academie voor beeldende kunst te Mortsel In 1992 werd het kunstatelier "CLAN" opgericht.

img_cvh

img_about
en nl